به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، سید مهدی سادات حیات شاهی در سی و یکمین رویداد «دوشنبههای استارتآپی» که در حوزه بازی و سرگرمی در محل صندوق نوآوری برگزار شد، گفت: بازی و سرگرمی به عنوان یکی از کسب و کارهای جذاب که شاید در حوزه اقتصاد کشور به آن توجه نشده است، جای خود را در کشور باز کرده است.
وی با بیان اینکه جمعیت کودکان و نوجوانان در کشور به حدود 22 میلیون نفر میرسد، بیان کرد: اگر سرانه 10 تا 20 دلاری را برای حوزه اسباب بازی در نظر بگیریم، باید شاهد گردش مالی حداقلی بالای 300 میلیون دلار در داخل کشور باشیم.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق به برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق اشاره کرد و افزود: این برنامه در سال 96 و در حوزههای مرتبط با بازی، سرگرمی و گیم، صنایع دستی، گردشگری، معماری و مجموعه صنایع فرهنگی شکل گرفت.
سادات حیات شاهی، صنایع خلاق را شامل میراث فرهنگی، هنرها، رسانهها و آفرینش کارکردی دانست و اظهار کرد: صنایع خلاق به صنایعی اطلاق میشود که چرخههایی از خلق، تولید و توزیع کالاها، خدمات، خلاقیت و سرمایه فکری را به عنوان ماده خام بهکار میگیرند و مجموعهای از فعالیتهای دانش بنیان، متمرکز بر هنر اما نه محدود به آن است که پتانسیل درآمدزایی از داد و ستد و حقوق مالکیت معنوی را دارا هستند.
وی تصریح کرد: کشور ما به پشتوانه میراث فرهنگی کهن و درخشان تمدن ایرانی-اسلامی خود از موقعیتی خاص و مزیت رقابتی مهمی برای توسعه صنایع خلاق برخوردار است و این جایگاه فرهنگی از مهمترین داراییهای ایران برای توسعه فناوریهای خلاق و فرهنگی است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق در ادامه تعداد مبادی تایید شده در برنامه توسعه زیست بوم را 104 مبادی اعلام کرد و گفت: این تعداد مبادی شامل 28 شتابدهنده، دو تسهیلگر- سرمایهگذار، چهار ستاد توسعه فناوری، 12 سازمان و نهاد توسعه کسب و کار، 12 سرمایهگذار، 14 جشنواره، سه مرکز رشد و دو انجمن صنفی تخصصی است.
سادات حیات شاهی در ادامه با بیان اینکه تعداد شرکتهای خلاق در کشور 1341 شرکت است، بیان کرد: این تعداد شرکت در حوزههای کسب و کارهای دیجیتال و فضای مجازی، صنایع دیداری و شنیداری، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، طراحی و معماری، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی، نشر، چاپ و یادگیری، گیاهان دارویی و طب سنتی، خدمات زیرساخت حوزه صنایع خلاق و سایر حوزههای خلاق فعالیت میکنند.
وی اظهارکرد: خانههای خلاق و نوآوری به عنوان هسته مهم و زیرساختی کمک به تسهیل و تسریع ایده و طرحهای خلاقانه، نوآورانه و تیمهای آنها برای ایجاد کسب و کار و تجاریسازی محصولاتشان است که طرح و ایده آن توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرحریزی شده و در مرحله اجرایی قرار گرفته است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق برنامه خانه خلاق و نوآوری را شامل استقرار و ارائه خدمات زیرساختی و تجاریسازی، توسعه بازار، بازارسازی، آموزش عملی و حل مساله برای توسعه طرحهای شرکتهای نوپا برای راه اندازی کسب و کارهای خلاق دانست.
سادات حیات شاهی ادامه داد: حوزههای ارائه مجوز خانه خلاق و نوآوری شامل انیمیشن و فیلم، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی، آموزش و یادگیری، بازی ویدئویی و موبایلی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، رسانههای صوتی و تصویری، صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی، طراحی، معماری و ساختمان، کتاب، تولید محتوا، چاپ و نشر، گیاهان دارویی و طب سنتی و ملی، سرمایهگذاری و بیمه و هنرهای تجسمی و نمایشی و مد است.
وی خدمات صندوق پژوهش و فناوری صنایع خلاق را با استفاده از ابزارهای در اختیار، شامل سرمایهگذاری در شرکتهای خلاق و محصولات آنها، ارائه تسهیلات، صدور انواع ضمانتنامه و لیزینگ اعلام کرد.
شناسایی سرمایهگذاران خطرپذیر در «دوشنبههای استارتآپی» صندوق نوآوری
در ادامه این رویداد نیز نسرین صلحخواه، کارشناس توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه رویداد «دوشنبههای استارتآپی» یک رویداد نیست، بلکه یک فرایند است، گفت: در سی و یکمین رویداد «دوشنبههای استارتآپی»، 6 استارتآپ فعال در حوزه بازی و سرگرمی ضمن ارائه توانمندیهای خود، نیازهای سرمایهای خود را با سرمایهگذاران خطرپذیر مطرح میکنند.
وی افزود: این استارتآپها فرایند توانمندسازی را طی کردهاند و در رویداد «دوشنبههای استارتآپی» ارزش پیشنهادی ایده فناورانه خود را به سرمایهگذاران ارائه میکنند و البته برای ارائه نیازهای فناورانه نیاز به بسترهای مناسب دارند.
کارشناس توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: در صورت ارائه ایده خوب از سوی استارتآپها، سرمایهگذاران اقدام به سرمایهگذاری بر روی ایده موردنظر میکنند که برای این سرمایهگذاری، تیمهای استارتآپی فرایندهای لازم را طی کردند و صندوق نوآوری نیز جلسات منتورینگ، B2B، مشاوره و آموزش را برای تیمها جهت چگونگی بیان و تشریح ایدهها برگزار میکند.
صلحخو در پایان از حضور عاملان سرمایهگذاری اعم از سرمایهگذاران خصوصی، صندوقهای پژوهش و فناوری و صندوقهای جسورانه بورسی و هلدینگها در رویداد «دوشنبههای استارتآپی» تشکر کرد.
حمایت از طرحها و تولیدات حوزه اسباب بازی
در ادامه رویداد نیز علی شیرکرمی، مدیر اجرایی و هماهنگی شورای نظارت بر طراحی، ساخت، واردات و توزیع اسباب بازی گفت: از سال 95 اقدام به برگزاری رویداد «ایده با بازی» کردهایم و امسال چهارمین دوره از این رویداد را برگزار خواهیم کرد که برای برگزاری این دوره از رویداد 240 ایده از 28 استان دریافت کردیم.
وی افزود: ما از طرحها و تولیدات حوزه اسباب بازی برای تولید داخل حمایت میکنیم.